Notice: Undefined variable: menu in /www/dev/motoprofi.inweb.hu/templates/pages/page.tem on line 440
MOTOPROFI | Több, mint motorozás. Elmélet, gyakorlat, vezetéstechnika. Máté György motoros oktató.
ESEMÉNYNAPTÁR
2016 Február
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Trainingek


A különböző szintű és tematikájú vezetéstechnikai training-ekkel várja tanulóit, volt tanulóit, barátokat, ismerősöket, és minden kedves érdeklődőt. A training-ek három szinten kerülnek megrendezésre, ezenfelül van mód a túramotorozás, illetve az Enduro-motorozás begyakorlására is, előre egyeztetett időpontokban.

A training-eket általában vasárnapokon tartjuk, reggel 08:00-tól 17:00 óráig, de igény esetén módunkban áll az időpontokat rugalmasan is választani. Ezenkívül pedig tartunk félnapos training-eket is. Csoportos részvétel esetén pedig kedvezményt nyújtunk az alap-árakból. A költségekről itt olvashatsz részletesen.

De miért is van szükség ezekre a training-ekre? Ahogyan azt már a bemutatkozóban írtam, a motorozni tudás nem feltétlen a gyorshajtásban, vagy az 1-6-ig felkapcsolásban mutatkozik meg, hanem a váratlan vészhelyzetek el-, ill. kikerülésében, valamint ezek megoldásában. A jogosítványos alapképzés részleteiben sajnos, ezekre a dolgokra nem terjed ki, pedig egy alap szintű vészhelyzet-kezelési készség a biztonságos motorozás érdekében elengedhetetlen.

  

Különösen egy kezdő motorosnak, aki az év felében (azaz: a téli szezonban) feltehetően nem motorozik, kimondottan fontos, hogy tavasszal, az új szezon kezdetekor ismét "visszarázódjon", felfrissítse az esetleg feledésbe merült, vagy "berozsdásodott" tudását. A médiában – legyen az TV híradó, újság, rádió, vagy internet – sajnos, rendszeresek a tavasz elejei motoros balesetekről beszámoló hírek.

Mindez persze nem csak a kezdőkre vonatkozik. Gyakorlott, rutinos, sokat tapasztalt motorosoknak is tud a training újdonságokat mutatni – elvégre a motorozás megtanulásához, ahogy vallom, egy élet kevés. A jó motoros mindig tanul, folyamatosan fejlődik.

A vezetéstechnikai training-ek célja tehát nem a harmadik generációs Valentino Rossi-k "kitenyésztése", hanem a résztvevők saját szintjükhöz mért fejlődésének elérése, és az alap ügyességi készségek fejlesztése, feladatok begyakoroltatása.

Ha a Rendőrség motoros tagjainak – akik köztudottan nagyon jó, tapasztalt motorosok – kötelező a rendszeres részvétel készség-fejlesztő training-eken, akkor nem annál inkább tanácsos egy kezdő, vagy még kevésbé rutinos motorosnak is ellátogatnia ezekre a képzésekre? A válasz egyértelmű…

Gyere el Te is, vegyél részt a training-eken, s tapasztald meg Magad, milyen érzés már akár egy nap alatt is jelentősen fejlődni, a tudásodat csiszolni! A training-ek mintafeladatairól itt olvashatsz bővebben.

Belépés