Notice: Undefined variable: menu in /www/dev/motoprofi.inweb.hu/templates/pages/page.tem on line 440
MOTOPROFI | Több, mint motorozás. Elmélet, gyakorlat, vezetéstechnika. Máté György motoros oktató.
ESEMÉNYNAPTÁR
2016 Február
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Motorokról


A vezetéstechnikai training-ek során lehetőséged van az oktatómotorokból választani, illetve saját motorral  résztvenni. Mindkettő mellett és ellen nagyjából ugyanannyi érv szól:

 

    SAJÁT MOTOR   OKTATÓMOTOR

PRO   Saját motorodat használva jobban megismered azt, megszokod, és megtapasztalhatod, hogy motored mire, hogyan reagál. Mivel azt fogod a jövőben is használni, nem árt minél jobban megismerned sajátosságait.   Az oktatómotorok fel vannak szerelve bukócsövekkel, melyek esésnél védik mind a járművet, mind a motorist. Ezenfelül már "sokat láttak, sokat tapasztaltak", azaz: igazi, "edzett" motorok.

CONTRA   A saját járművel az ember fokozottan óvatos (nem beszélve arról, ha netán nincs is rajta bukócső), és nem valószínű, hogy a feladatok gyakorlása során túlzottan "feszegetni" fogja a "határokat".   Mivel a mindennapokban nem ezen a motoron fogsz közlekedni, nincs lehetőséged megtapasztalni a feladatokat saját járművödön, ahol bizonyára minden egy kicsit másképp "érződik".

 

A fent leírtak, és tapasztalataim alapján ezért azt ajánlom, hogy az első alkalommal oktatómotorral vegyél részt a training-en, s egy második training-re gyere el saját járműveddel. A különböző árakról itt olvashatsz részletesen.

Belépés